tiistai 10. syyskuuta 2013

Voidaanko tällä tunnilla "pädistellä"?

I padit ovat olleet oppilaiden käytössä viikon ja monenlaisia asioita on kokeiltu padien kanssa. Padista on tulossa meille oppimisväline muiden joukosssa. Tehdään paljon vanhoilla tutuilla välineillä, mutta myös tablet-laitteen kanssa uudella tavalla. Hienoa on ollut huomata, miten opettajien ja oppilaiden luovuus on lähtenyt kukkimaan. Oppilaat ovat motivoituneita työskentelemään padien kanssa ja kysyvätkin usein: Voiko tämän tehdä padin kanssa? Luokissa kokeillaan rohkeasti uusia ideoita.

Omassa luokassani koulun pihan kasveja ei tänä syksynä prässättykään, vaan ne kuvattiin luonnossa omilla kasvupaikoillaan, kasvien nimet äänitettiin omalla äänellä ja luotiin Bitsboard-appsin avulla kaverille kertauspeli aiheesta. Saunakukat ja piharatamot jäivät mieleen ja samalla opittiin valokuvaamista, äänittämistä, tiedon tallentamista, soveltamista, jakamista ja yhdessä tekemistä.

Laitteen käyttö on helppoa ja lapset oppivat sen nopeasti. Varsinainen työsarka eli tiedon käsittelyn, soveltamisen ja yhdessä tekemisen harjoittelu jatkuu kuten ennenkin. Uusi väline motivoi oppilaita ja antaa näin ollen uusia mahdollisuuksia myös tiedon käsittelyn oppimiseen. 

Pienin askelin jatkamme eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti