maanantai 9. syyskuuta 2013

Padikettia ja suojakuoria

Kun padit tulevat alakouluun, suuri huoli on niiden ehjänä pysyminen. Kaikki, niin opettajat kuin oppilaat, kuin vanhemmatkin, ovat esittäneet huolensa padien ehjänä säilymisestä alakoululaisten vauhdikkaassa arjessa. 

Huoli on todellinen, ja täytyy ottaa huomioon arjessa monella tavalla. Pelkäämällä laitteen rikkoutumista menetetään kuitenkin paljon laitteen hyödyistä. Oppilaat ovat hyvin motivoituneita padin käyttöön ja huolehtivat laitteesta kuin aarteesta. Kun lapsiin luotetaan ja heille annetaan vastuuta, he usein näyttävät olevansa luottamuksen arvoisia. Selvät säännöt myös helpottavat laitteen käyttöä ja ehjänä pysymistä arjessa.

Meillä 1.-2. luokkalaisilla on käytössään järeät suojakotelot (kuvassa), jotka suojaavat laitteen joka puolelta. 3.-6. luokkalaisten käytössä on värikkäät suojakuoret. Lisäksi oppilaat tekevät käsityötunneilla omannäköisensä suojapussukat padeilleen.

Koulussa on laadittu myös oma "padiketti", eli i padin koulukäytön etiketti. Kuvassa näkyvillä säännöillä ohjataan oppilaiden padin käyttöä. Padiketti helpottaa koulun arjen sujumista. Padiketti sisäistettiin nopeasti ja oppilaat muistuttavat toisiaan tehokkaasti padiketin ohjeista. 
Padikettia muokataan hankkeen aikana tarpeen mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti