torstai 26. syyskuuta 2013

Jakamista

Tällä viikolla Apple TV.n käyttö luokissa on alkanut. Luokissa voidaan nyt jakaa AirPlay-peilauksella iPadin näyttö kaikkien huoneessa olevien kesken langattomasti. Apple TV.n avulla oppilaat saavat omat ideansa jakoon luokassa kesken työskentelyn. Yhdessä tekeminen mahdollistaa yhdessä oivaltamisen ja oppimisen ilman opettajan jatkuvaa puuttumista. Näin oppilaiden osallisuus omasta oppimisesta lisääntyy. On tärkeää, että oppilaat kokevat, että heidän työtään arvostetaan. Laite tarjoaa oppilaalle asiantuntijan roolin ja parantaa näin ajattelun tasoa ja luovuutta. Jokainen haluaa toki tehdä parhaansa kun työnsä saa jakaa muulle luokalle.

Uudenlainen jakaminen mahdollistuu luokassa AirDropin avulla. Uuden käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen AirDropin välityksellä  pystytään siirtämään tiedostoja (kuvia, oppilastöitä, videoita, tehtävänantoja, jne.) langattomasti padista toiselle ilman sähköpostia. AirDropilla voi jakaa jollekin tietylle henkilölle tai monelle henkilölle vain napauttamalla Jaa-kuvaketta. Tämä helpottaa oppilaiden ja opettajien välistä viestintää ja tiedon jakamista. AirDrop toimii kätevästi ja nopeasti ja helpottaa padin käyttöä koulussa.

Padit ovat nyt paljon myös kotona ja läksyjä tehdään padin avulla. Lukuläksyn lukeminen kotona on mukavampaa, kun se äänitetään QuickVoice-appsin avulla padille. Näin myös äiti, isä tai opettaja voi kätevästi varmistaa, miten lukeminen on sujunut. 

Myös ensimmäiset itse tehdyt suojapussukat valmistuivat tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti